fbpx

BIO FERRO C - doprinosi normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina.

Način upotrebe: 1 do 2 kapsule dnevno sa malo vode.

Pakovanje: 30 kapsula

Upozorenja: Preporučena dnevna doza ne sme se prekoračiti. Čuvati van domašaja dece. Trudnice i dojilje se pre upotrebe preparata moraju posavetovati sa svojim lekarom. Osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje i koriste lekove, pre upotrebe treba da se posavetuju sa lekarom ili farmaceutom. U slučaju preosetljivosti na bilo koji sastojak preparata odmah prekinuti upotrebu i posavetovati se sa lekarom.

Preparat Bio Ferro C možete poručiti u našoj online prodavnici.

Prirodni 
proizvod!

есо

Jedna od osnovnih karakteristika krvne slike kod osoba sa anemijom jeste smanjen broj eritrocita, često praćen smanjenom koncentracijom hemoglobina i izmenjenom morfologijom eritrocita. Anemiju mogu uzrokovati mnogobrojni patofiziološki procesi s različitim prognozama i stoga su neophodni raznovrsni preventivni ili terapijski pristupi. Sve vrste anemija praćene su poremećenim (smanjenim) snabdevanjem svih tkiva kiseonikom, što dovodi do slabosti, malaksalosti i umora, a što naravno dalje za implikaciju može imati smanjenje kognitivnih kapaciteta i efikasnosti u radu, kao i povećanje oštećenja samih tkiva i organa.

Ključ uspeha u lečenju i prevenciji anemije leži u promeni načina ishrane i upotrebi adekvatnih dodataka ishrani – suplemenata. Teži i urođeni oblici anemije, kao i anemija povezana sa drugim osnovnim bolestima, zahtevaju naravno drugačiji pristup tokom rešavanja osnovnih uzroka anemije, pri čemu su promene u načinu ishrane i suplementacija neophodni.

Preparat BIO FERRO C doprinosi normalnom stvaranju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina. Preparat sadrži ekstrakt cvekle, kupine i borovnice sa dodatkom gvožđa i vitamina D3, C, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12.

Doprinosi stvaranju crvenih krvnih zrnaca

i hemoglobina

Jača imuni sistem

i štiti organizam od oksidativnog stresa i slobodnih radikala

Doprinosi metabolizmu gvožđa

i povećava apsorpciju gvožđa

Sa ekstraktom cvekle, kupine i borovnice

i kompleksom B vitamina, vitamina D3, C i gvožđa

Cvekla je bogata karotenoidima, flavonoidima i vitaminom C, koji su jaki antioksidanti; folnom kiselinom (B9, komponentom vitamina B kompleksa) koja je potrebna za funkcionisanje nervnog i imunskog sistema, kao i za odigravanje normalnog procesa hematopoeze – to je proces tokom kojeg se formiraju krvne ćelijske komponente. Cvekla se koristi u narodnoj medicini i naučno je dokazan njen antihipertenzivni, antidijabetični i hepatoprotektivi efekat, a pored toga dokazano je i da povećava atletske performanse čime se svrstava u red jedne od najblagotvornijih biljaka. Pokazano je da ekstrakt cvekle ispoljava veoma povoljan efekat na hematopoezu, kao i značajan antianemijski potencijal upravo putem svojih antioksidativnih mehanizama. Takođe, pokazano je i da primena ekstrakta cvekle kod pacijenata sa anemijom, nastale zbog nedostatka gvožđa, dovodi do povećanja broja eritrocita i nivoa hemoglobina.

Bobičasto voće karakteriše prisustvo izuzetno hranljivih jedinjenja, uključujući minerale, vitamine, masne kiseline i vlakna. Pored toga, bobičasto voće sadrži širok spektar biološki aktivnih komponenti. Bobičasto voće sadrži vitamin C, niacin (nikotinska kiselina), pektin, šećere i antocijanine, a sadrži i albumin, limunsku i jabučnu kiselinu i pectin. Bobičasto voće svoje efekte ostvaruje putem antioksidativnih mehanizama bioaktivnih molekula kao i drugim mehanizmima kojim vitamin C pozitivno deluje na anemiju.

U naučnim studijama pokazano je da borovnice pomažu i smanjuju rizike razvoja nekoliko hroničnih bolesti, a utiču pozitivno i na poboljšanje kognitivnih funkcija koje usled anemije mogu biti smanjene.

Poznato je da kupine imaju lekovite efekte, kao što su antimikrobni, antikancerogeni, antidijabetički, a takođe imaju i veoma dobar antioksidativni potencijal. Kupina sadrži tanine, galnu kiselinu, vilozin i gvožđe.

Nizak nivo vitamina D u vezi je sa povećanim rizikom za nastanak anemije u opštoj populaciji. Najnovija meta analiza literatunih naučnih podataka pokazala je da suplementacija vitaminom D može poboljšati status hemoglobina i feritina kod pacijenata na intezivnoj nezi.

Kompleks vitamina B sastoji se od osam različitih vitamina koji su neophodni za normalno funkcionisanje ljudskog organizma i održavanje dobrog zdravlja. Vitamini grupe B, kao neophodne komponente svakog zdravog organizma, imaju direktan uticaj na nivo energije, funkciju mozga i metabolizam ćelija u vašem organizmu. Vitamin B2 doprinosi normalnom metabolizmu gvožđa i održavanju normalnih crvenih krvnih zrnaca. Hronični nedostatak piridoksina (B6) i folata (B9) u ishrani može da izazove anemiju. Takođe, vitamin B12 važan je kofaktor u metabolizmu folata. Izražen nedostatak vitamina B12 izaziva anemiju; međutim, hematološki znaci nedostatka nisu uvek prisutni, a hematološke i neurološke tegobe korelišu sa nedostatkom vitamina B12.

Suplementacija oralnom primenom vitamina C dovodi do postepenog rešavanja hemolitičke anemije, hemoglobin se normalizuje nakon mesec dana terapije, a dolazi i do normalizacije nivoa vitamina C u vašem organizmu. Pokazano je da vitamin C ima dualnu ulogu tokom terapije suplementacije gvožđa za anemiju: i) pojačava apsorpciju gvožđa; i ii) sprečava oštećenja jetre zbog prekomernog unosa gvožđa kao osnovne terapije u lečenju anemije.