fbpx

BIO UNO IMMUNO - doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema.

Način upotrebe: 1 do 2 kesice dnevno. Rastvoriti direktno u ustima.

Pakovanje: 20 kesica

Upozorenja: Preporučena dnevna doza ne sme se prekoračiti. Čuvati van domašaja dece. Trudnice i dojilje se pre upotrebe preparata moraju posavetovati sa svojim lekarom. Osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje i koriste lekove, pre upotrebe treba da se posavetuju sa lekarom ili farmaceutom. U slučaju preosetljivosti na bilo koji sastojak preparata odmah prekinuti upotrebu i posavetovati se sa lekarom.

Prirodni 
proizvod!

есо

Imajući u vidu sve faktore rizika koji su prisutni u savremenom načinu života (stres, neadekvatna ishrana – brza hrana, smanjena fizička aktivnost, polucija, pušenje, itd.) jasno je da oni skupa, intezivno i negativno utiču na stanje vašeg imuniteta – odbrambenog sistema. Stoga je neophodno obezbediti dovoljnu količinu nutrijenata kako promenom u ishrani, tako i korišćenjem adekvatnih dodataka ishrani – suplemenata, čime će se obezbediti normalno funkcionisanje vašeg imunskog sistema.

Za normalno funkcionisanje imunskog sistema neophodno je kontinuirano obezbediti vašem organizmu sve adekvatne resurse, kako u pogledu količine, tako i u pogledu samog sastava (vitamina, minerala, amino kiselina i oligoelemenata).

Takođe, veoma važna karika za efikasnu odbranu organizma su i komensalni mikroorganizmi, prisutni na koži, sluzokoži, digestivnom i urogenitalnom traktu. Interakcija mikroorganizama i organizma domaćina (vašeg organizma) je veoma kompleksna, započinje odmah na rođenju i prisutna je tokom celog života u normalnim fiziološkim uslovima (zdravlju).

Za više informacija posetite našu stranicu o imunitetu.

POTRAŽITE U BENU APOTEKAMA,  LILLY DROGERIJAMA I SVIM BOLJE SNABDEVENIM APOTEKAMA.

Jača

imuni sistem

Bogat sastav vitamina, minerala i oligoelemenata

Sa ekstraktom borovnice, L - glutamin-om,

cinkom, selenom, magnezijumom, kompleksom vitamina B i vitaminima D3, C, A i E

Bez zaslađivača.

Praktično pakovanje - kesice sa direktnim unošenjem u organizam.

Preparat Bio Uno Immuno - direct,

doprinosi normalnoj funkciji imunog sistema.

Bio Uno Immuno  sadrži ekstrakt borovnice, L – glutamin, cink, selen, magnezijum I vitamine D3, C, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, A i E.

  • Borovnica, kolokvijalno poznata i kao super hrana za jačanje imuniteta sadrži veliki broj imunološki značajnih komponenti pri čemu se po količini najviše ističu: vitamin C, vitamin K, različita vlakna, magnezijum, anticijani, itd.
  • L-glutamin je je jedan od osnovnih izvora “goriva” za raličite imunske ćelije, uključujući bela krvna zrnca, kao i određene ćelije crevnog trakta. Pozitivan efekat L-glutamina na opravak, jačanje ljudskog organizma i održavanje imuniteta na adekvatnom nivou dokazan je velikim brojem naučnih studija i za njega se slobodno može reći da predstavlja jedan od najbitnijih imunonutrijenata, koji kao dodatak ishrani, izuzetno koristi i pomaže oporavku kod imunokompromitovanih osoba.
  • Cink je važan metal koji je potreban za rast i opstanak organizma, a u samom telu se nalazi u jako malim količinama - tragovima. Kada govorimo o ravnoteži u delovanju imunskog sistema možemo reći da je zink veoma važan anti-inflamatorni modulator. Cink utiče na više aspekata imunskog sistema.
  • Magnezijum ima važnu funkciju u regulaciji sinteze proteina i normalnom funkcionisanju različitih enzima u organizmu. Neophodan je za normalan san i funkcionisanje nervnog sistema uopšte, takođe u posebnoj je vezi sa imunskim sistemom (prirodnim i adaptivnim imunitetom) tako što utiče pozitivno na smanjenje inflamatornih procesa u organizmu. Pored toga, pokazano je da magnezijum ima ključnu ulogu u imunskom odgovoru kao kofaktor u sintezi antitela, različitim funkcijama tih antitela ali i funkcijama samih makrofaga.
  • Osnovna funkija vitamina D u organizmu je održavanje homeostaze kalcijuma i metabolizma kosti. Pored ove veoma značajne uloge u organizmu, vitamin D ima značajnu ulogu u održavanju normalne funkcije imunskih ćelija. U naučnoj literaturi je pokazano, da je deficijencija vitamina D usko povezana sa povećanom osetljivošću organizma na infekciju
  • Vitamin C je esencijalni mikronutrijent sa mnogobrojnim funkcijama od kojih je funkcija u antioksidativnoj zaštiti jedna od najznačajnijih. Vitamin C pozitivno utiče na imunitet, održavajući normalnu funkciju različitih ćelija prirodnog i adaptivnog imuniteta.
  • Vitamini B kompleksa su izuzetno važni za normalno funkcionisanje nervnog sistema. Brojne studije ukazuju na važnu ulogu imunskog sistema u patogenezi različitih bolesti nervnog sistema. Imunski sistem putem produkcije najvažnijih humoralnih molekula – citokina, direktno utiče na mozak. Stoga, adekvatan unos vitamina B kompleksa je važan za normalno funkcionisanje imunskog i nervnog sistema, kao i za njihovu interakciju.
  • Vitamin A je uključen u razvoj imunskog sistema i ima regulatornu ulogu u ćelijskom imunitetu posredovanom T-limfocitima i humoralnom imunitetu posredovanom B-limfocitima.
  • Vitamin E pospešuje imunski odgovor kod ljudi i pruža zaštitu od nekih zaraznih bolesti. Suplementacija vitamina E ima značajnu ulogu u održavanju spremnosti organizma da reaguje na prisustvo patogena i da poboljša njegovu eliminaciju ukoliko do infekcije dođe.