fbpx

BiOnion preparat koji promoviše zdravlje gornjeg respiratornog sistema i olakšava iskašljavanje

Način upotrebe: 1 do 2 kapsule dnevno sa malo vode.

Pakovanje: 30 kapsula

Upozorenja: Preporučena dnevna doza ne sme se prekoračiti. Čuvati van domašaja dece. Trudnice i dojilje se pre upotrebe preparata moraju posavetovati sa svojim lekarom. Osobe koje imaju neko dijagnostikovano oboljenje i koriste lekove, pre upotrebe treba da se posavetuju sa lekarom ili farmaceutom. U slučaju preosetljivosti na bilo koji sastojak preparata odmah prekinuti upotrebu i posavetovati se sa lekarom.

Prirodni 
proizvod!

есо

Kašalj je osnovno odbrambeno ponašanje čoveka u cilju održavanja prohodnosti disajnih puteva i zaštite pluća od potencijalno štetnih agenasa. Kašalj je refleksna akcija čoveka, pomaže u čišćenju disajnih puteva od prekomerne sluzi nastale tokom respiratorne infekcije i/ili pod dejstvom različitih iritanata kao što su prašina, zagađenje ili dim.

Produktivni kašalj je svaki kašalj koji se karakteriše prisustvom sluzi. Ovaj tip kašlja najčešće je posledica infekcije mikroorganizmima, bakterijama ili virusima, poput onih koji izazivaju prehladu ili grip. Kod osoba sa respiratornim infekcijama produktivni kašalj može da dovede do izbacivanja sluzi, kako bi se pomoglo da se disajni putevi očiste, da se lakše diše i brže dođe do izlečenja. Kod nekih pacijenata kašalj može biti uporan i nereaktivan na tretman specifičnim za bolest i trenutno dostupnim antitusivnim terapijama pa je to razlog za kontinuirano otkrivanje novih formulacija – suplemenata protiv kašlja.

Biljni preparati i njihovi odgovarajući ekstrakti često se koriste u lečenju kašlja izazvanog infekcijom respiratornog trakta u cilju ubrzavanja oporavka, kao i podrška samom imunskom sistemu.

Preparat BiOnion promoviše zdravlje gornjeg respiratornog sistema i olakšava iskašljavanje. Sastav proizvoda čini ekstrakt crnog luka, jagorčevine i timijana (majčine dušice), sa dodatkom N-acetil-L-cistein-a i vitamina C i D.

Pomaže kod suvog kašlja.

Olakšava iskašljavanje.

Ubrzava oporavak i jača imuni sistem.

Olakšava u slučajevima iritacije grla i ždrela.

Za izbacivanje prekomerne sluzi nastale kao posledica

bolesti, prašine, zagađenja ili dima

Ekstrakt crnog luka, jagorčevine i timijana

sa dodatkom vitamina C i D i N-acetil-L-cistein-a

Poznato je da je crni luk važan izvor bioaktivnih jedinjenja u ishrani sa dokazanim antioksidativnim svojstvima uključujući organosumporna jedinjenja, fenolne kiseline, flavonoide i antocijane. Različiti delovi biljke crnog luka imaju primenu u tradicionalnim lekovima. Stabljike crnog luka su izvor vitamina A, vitamina B1 i vitamina C. Takođe, crni luk sadrži i bioaktivni kvercetin-3-O-glukozid koji ispoljava anti-inflamatorni efekat, dok antimikrobni efekat ispoljavaju pre svega saponini. Stoga, imajući u vidu sva navedena svojstva crnog luka, njegova primena u lečenju respiratornih infekcija i produktivnog kašlja ima veoma značajnu ulogu i potencijal. Kaže se da luk poseduje ekspektoranske osobine – olakšava izbacivanje sluzi i sprečava njegovo dalje formiranje. Vekovima se koristio kao tradicionalni lek u lečenju prehlade, kašlja, bronhitisa i gripa. U crnom luku je prisutan i N-acetil-L-cistein (NAC), biljni antioksidans koji se od 1960-ih godine kao mukolitički agens nalazi na listi Svetske zdravstvene organizacije

Jagorčevina je višegodišnja, zeljasta biljka koja je pre svega bogata saponinima kao bioaktivnim jedinjenjima koja ispoljavaju efekat na iskašljavanje i stvaranje sluzi indukovane infekcijom, a pokazuje takođe spazmolitičko, anti-inflamatorno i antimikrobno dejstvo.

Majčina dušica ili timijan se već dugo koristi u narodnoj medicini u lečenju različitih bolesti kao što su gastroenterični i bronhopulmonalni (resporatorni) poremećaji uključujući kašalj, bronhitis i astmu. Pored antimikrobnog, timijan ispoljava i spazmolitičko, anti-inflamatorno, imunomodulatorno i antioksidativno dejstvo.

Zbog aditivnih efekata bioaktivnih jedinjenja prisutnih u ekstraktima jagorčevine i majčine dušice i njihovog širokog profila aktivnosti, često se kombinuju u preparatima za lečenje kašlja koji je posledica infekcija gornjeg respiratornog trakta.

Vitamin C je esencijalni mikronutrijent sa mnogobrojnim funkcijama od kojih je funkcija u antioksidativnoj zaštiti jedna od najznačajnijih. Vitamin C pozitivno utiče na imunitet, održavajući normalnu funkciju različitih ćelija prirodnog i adaptivnog imuniteta i učestvuje u funkciji epitelnih barijera, u smislu, sprečavanja ulaska patogena. Manjak vitamina C onemogućava adekvatan imunski odgovor, čime se povećava podložnost vašeg organizma brojnim infekcijama (bolestima).

Smatra se da se suplementacijom vitamina C može značajno sprečiti razvoj respiratornih i sistemskih infekcija, a od presudnog je značaja njegova primena tokom samog lečenja infekcije, kada je neophodno primeniti znatno veće (gramske) doze. Takođe, vitamin C smanjuje i bronhokonstrikciju izazvanu histaminom.

Osnovna funkija vitamina D u organizmu je održavanje homeostaze kalcijuma i metabolizma kosti. Pored ove veoma značajne uloge u organizmu, vitamin D ima značajnu ulogu u održavanju normalne funkcije imunskih ćelija. U naučnoj literaturi je pokazano da je deficijencija vitamina D usko povezana sa povećanom osetljivošću organizma na infekciju. Suplementacija vitaminom D je veoma značajna u sprečavanju nastanka infekcije i održavanju normalnog imunskog odgovora. Pokazano je da suplementacija vitaminom D smanjuje učestalost akutnih egzacerbacija astme, akutnih respiratornih infekcija i pogoršanja hroničnih opstruktivnih plućnih bolesti koje se karakterišu prisustvom kašlja.

N-acetil-L-cistein (NAC) je bezbedna i komercijalno dostupna acetilovana amino kiselina. NAC je mukolitik koji modeluje tj utiče na svojstva sluzokože/sluzi i pojačava aktivnost glutation S-transferaze.  NAC stimuliše biosintezu glutationa, stimuliše detoksikaciju i uklanja slobodne radikale. On je moćan antioksidans i predstavlja potencijalni modalitet u lečenju bolesti koje se karakterišu stvaranjem velikih količina slobodnih kiseoničnih radikala. U nekim Evropskim zemljama, mukolitički NAC se može koristiti i kao anti-inflamatorno sredstvo i kao antioksidans. Smatra se da NAC može smanjiti pogoršanja i umanjiti simptome kod pacijenata sa hroničnim bronhitisom.