fbpx

2. November 2020. 0

Već izvesno vreme osećam umor i iscrpljenost, budim se umorna svaki dan čak i kada nisam radila mnogo. Osećam se da me iscrpljuju i najmanje stvari koje obično radim sa lakoćom. Stalno mi je hladno, nos mi je suv, primetila sam i pojavu manjih afti i jezik mi je pokrivenim belim naslagama. Takođe, nemam apetit i smršala sam. Mislim da su mi i limfni čvorovi malo otečeni i osteljivi i blago bolni na dodir.

Da li je u pitanju pad imuniteta i kako da ga ojačam, ili to možda ukazuje na neki drugi zdravstveni problem?

Anja, student

Beograd

 

 

Poštovana,

Imunitet je medicinski pojam kojim se označava sposobnost organizma da se odupre i odbrani od infekcijabolesti ili neke druge biološke ili hemijske opasnosti. Imunitet funkcioniše poput mehanizma čija je uloga uspostavljanje barijera protiv patogena (virusibakterijeparazitI), kancerogenih ćelija, štetnih molekula i otrova (npr. zmijski). Sveukupni mehanizam odbrane organizma zovemo imuni sistem.

Glavne komponente koje učestvuju u normalnom funkcionsanju imunog sistema su limfni sistem, slezina, kostna srž, limfociti, timus i leukociti. Brojni su faktori koji narušavaju naš imuni sistem, kao što su stres, nepravilna ishrana, pušenje i dr.

Na osnovu navedenih simptoma može se reći da je reč o slabijem imunom odgovoru vašeg organizma, tj. “padu imuniteta”.

Pored toga, s obzirom da imate slabost i malaksalost može nas uputiti i da se radi i o anemiji- malokrvnosti. Kako bi smo  potvrdili da je u tome problem moja preporuka je da se odrade laboratorijske analize.

U međuvremenu, savetujem Vam da koristite preparate za jačanje imunog sistema. Moja preporuka je Bio Uno Immuno kojim ćete obezbediti organizmu neophode vitamine i minerale.

Ukoliko rezultati pokažu da ste anemični predlažem upotrebu preparata Bio Ferro C. Preparat je na prirodnoj bazi i utiče na pravilnu produkciju eritrocita-crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina.

Želim Vam brz oporavak.

 

Srdačan pozdrav,

dr Nedžad Kršić

 

Leave a comment