fbpx

Urasan Forte pomaže kod problema sa mokrenjem i potencijom
31. avgusta 2020. 0

URASAN FORTE  –  KAPSULE SA EKSTRAKTOM SEMENA BUNDEVE, VITAMINOM E I CINKOM EFIKASNO POMAŽU KOD PROBLEMA SA MOKRENJEM I POTENCIJOM A KOJI SU POVEZANI SA BENIGNIM UVEĆANJEM PROSTATE.

 

Problemi sa uvećanom prostatom i potencijom su učestale pojave kod muškaraca starijih od 40 godina.

Prostata (grč. prostátēs) je muška polna žlezda koja predstavlja deo muškog reproduktivnog sistema. Prostata prolazi kroz različite promene tokom života muškarca. Pri rođenju ima veličinu zrna pasulja, tokom puberteta prostata dostiže veličinu i oblik kestena i tu veličinu zadržava sve do čestrdesete-pedesete godine, kada najčešće počinje da se uvećava. Ta promena naziva se benigno uvećanje (hiperplazija) prostate (BPH) i predstavlja jedan od najčešćih problema urinarnog sistema sa kojim se muškaraci u zrelom dobu susreću.

Glavna funkcija prostate je u proizvodnji semene tečnosti koja omogućava veću pokretljivost spermatozoida. Međutim, sa godinama umesto da sa laganim gubitkom funkcije atrofira ona se najčešće uvećava i pritiska uretru, što i jeste uzrok većine simptoma koji se javljaju kod hipertrofije ove žlezde. Uvećana prostata vrši pritisak na bešiku i početni deo uretre što dovodi do problema sa mokrenjem kao što su učestalo mokrenje (naročito noću), otežano mokrenje, osećaj da bešika nije potpuno ispražnjena, slabiji i isprekidan mlaz urina i bol pri mokrenju. Vremenom ovi simptomi mogu da postanu sve izraženiji i narušavaju kvalitet života muškarca.

U krajnjem obliku može doći i do potpune nemogućnosti mokrenja i zadržavanja urina što ima za posledicu česte urinarne infekcije. Hronične upale prostate mogu da prouzrokuju kod muškarca i slabljenje kvaliteta sperme i smanjenje potencije.

 

Dodaci ishrani mogu značajno da doprinesu očuvanju zdravlja. Bioklinikine kapsule Urasan Forte, koje u sebi sadrže ekstrakt semena bundeve, vitamin E i cink, efikasno pomažu kod problema sa mokrenjem i potencijom a koji su povezani sa benignim uvećanjem prostate.

 

Spec.dr. Aleksandar Marković

Leave a comment